Vés al contingut

Llei de Mecenatge: impulsant la reforma

27-04-2022
mecenazgo Fundació Catalunya Cultura

Col·lectiu Cultura va assistir el 27 d'abril a l'acte "Llei de Mecenatge: impulsant la reforma" organitzat per Fundació Catalunya Cultura que es va celebrar a l'auditori d'Eada Business School.

Durant la sessió, es van donar a conèixer l'estat i els tràmits en els quals es troba la reforma de la Llei 49/2002, així com de quines són les principals peticions de canvis legislatius presentats en pro d'un ecosistema cultural espanyol més ric que empoderi la ciutadania i l'empresariat.

La bona notícia és que actualment, ja són 175 les entitats i empreses de l'àmbit cultural, social i de la recerca adherides a la Plataforma pel Mecenatge que lidera Fundació Catalunya Cultura.

Tal com explica la Fundació Catalunya Cultura en l’article de Gemma Fontseca publicat el 27 d'abril d'enguany a viaempresa.cat: “El país veí és un cas d’èxit. Les xifres franceses dels últims anys en mecenatge han augmentat considerablement, multiplicat per 20. Abans del 2003 hi havia menys de 2.000 empreses mecenes, mentre que en l’actualitat hi ha prop de 44.000 companyies implicades en el mecenatge cultural. I, com a curiositat, el 98% d’elles són petites i mitjanes empreses, mentre que el 2% restant corresponent a grans corporacions.”